Publicerat av Denise | Festivaler

Musikfestivalerna världen över är många och kommer förmodligen inte att bli färre med tanke på hur många det är som älskar musik och att umgås med andra människor som älskar musik. Festivaler är helt enkelt drömmen för musikälskare.

Rock am Ring och Rock im Park

De två musikfestivalerna Rock am Ring och Rock im Park är tyska musikfestivaler som drar till sig flera tusentalsmänniskor varje år. musikfestivalDe två festivalerna är mycket lika varande och de båda bjuder på otroligt härlig rockmusik. Oftast så pågår de båda festivalerna samtidigt. Så de artister som spelar på Rock am Ring ena dagen kan exempelvis spela på rock im Park andra dagen. Då båda musikfestivalerna samarbetar på så sätt en aning. Dessa två musikfestivaler är garanterat bland de största i världen och de som älskar rock har förmodligen hört talas om dem flera gånger om.

Från början så var det dock meningen att Rock am Ring bara skulle vara en engångshändelse men eftersom att dem lockade omkring hela 75 000 människor så fortsatte dem med denna musikfestival.

Roskildefestivalen

Roskildefestivalen är en välkänd musikfestival som äger rum i staden Roskilde i Danmark. Denna musikfestival är också känd för att campingområdet öppnar några dagar innan själva festivalen börjar. Så alla som ska vistas där har god tid på sig att komma till ro och lära känna nya vänner innan all musik drar igång. Musikinriktningen på festivalen är främst hip hop, rock och elektronisk musik men vad som spelas där kan variera lite. Festivalen pågår i fyra dagar så du har gott om tid på dig att lyssna på musik. Roskildes festivalområde är ofantligt stort och deras campingområde är ännu större. Varje år så kommer omkring 70 000 betalande gäster dit men det är även många som kommer dit för att njuta av gemenskapen och musiken utanför festivalområdet. Flera tusen artister tar sig till festivalen och varje år så brukar där finnas omkring 170 band som spelar. Roskilde är definitivt en stor festival som underhåller väldigt många.

Both comments and pings are currently closed.