Publicerat av Denise | Festivaler

Musikfestivaler, sommarens måsten och så otroligt, fantastiskt kul. Och visst finns det många av dem också. Varje år går flera miljoner människor på festivaler världen över. Det är inte bara musiken som är det fantastiska utan och så gemenskapen och alla underbara människor som finns överallt.

Sónar

Sónar är en musikfestival som äger rum under tre dagar i Barcelona i Spanien.festival i Barcelona Festivalen bjuder på mycket elektronisk musik och är en sagolik platts för dem som älskar den sortens musik. Flera dj:s är där varje år för att framföra sin musik, framför scenen står ett hav av människor från flera delar av världen som bara längtat efter detta och stämningen är underbar. Denna musikfestival har funnits i flera år och har sedan starten blivit väldigt mycket större. Fler hittar dit och samlas där och hela tiden kommer där nytt folk som hittat musikstilen och tycker om den. Elektronisk musik växer ju faktiskt fortfarande så om denna musikfestival kommer att bli ännu större så skulle förmodligen ingen bli förvånad.

Hultsfredsfestivalen

En annan mycket välkänd musikfestival är Hultsfredsfestivalen i Sverige som ursprungligen ägde rum i hultsfredsfolkpark. Festivalen har flera olika scener där musiken ifrån olika band spelas parallellt. Här kan du höra nästan all sorts musik och skulle du höra någonting som du inte gillar så behöver du bara byta scen för att höra någonting nytt. Här kan alla som gillar musik samlas då där är så stor variation i musiken som spelas på just denna musikfestival. Hultsfredsfestivalen har under tidigare år varit en av de mest kända musikfestivalerna i Sverige. Nu har den dock flyttat på sig. Nu heter den Hultsfred gos Stockholm och hela musikfestivalen har flyttats Sigtuna kommun som ligger strax norr om Stockholm. Det är där som du nu finner den gamla Hultsfredsfestivalen.

Dessa två musikfestivaler är definitivt bland de bästa i Europa och har under lång tid hyllats av extremt många människor. Kanske är någon av dem ditt nästa resmål.

Both comments and pings are currently closed.